Arkivverket med nettutstilling fra NNKS-workshop

Arkivverket har publisert nettutstillingen til 9. klasse ved Berlevåg skole om sovjetiske krigsfanger

Nordnorsk kunstnersenter og kunstneren Eirik Audunson Skar holdt 22.-24. mai en workshop med 9. klasse ved Berlevåg skole. Temaet for workshopen var sovjetiske krigsfanger i Berlevåg under andre verdenskrig, og prosjektet var et samarbeid med Arkivverket. Nå har Arkivverket publisert nettutstillingen som 9.-klassingene laget.

Se nettutstillingen her:

Sovjetiske krigsfaner i Berlevåg 1940-45

Fra arkivverkets nye skolesider:

‘I samarbeid med journalist og kunstner Eirik Audunson Skaar har vi vært så heldige å få legge ut resultatet av en workshop han har hatt med elever på Berlevåg. Temaet for kunst og kulturminne-prosjektet, lansert i samarbeid med Nordnorsk kunstnersenter og den kulturelle skolesekken, omhandler de sovjetiske krigsfangene i Berlevåg 1940-45. Nettustillingen fungerte som en ekstra motivasjon for klassen, men er også tenkt å være en videre inspirasjon for andre klasser rundt omkring i landet.

Elevene har jobbet svært hardt med å forske i sitt nærmiljø hvor sporene etter fangeleiren fortsatt ligger tydelige i terrenget. De undersøkte arkivmateriale blant annet fra arkivet etter Organisation Todt som beror i Riksarkivet, intervjuet tidsvitner og besøkte de fysiske restene etter krigen og fangeleiren. De hadde til og med tentamen om workshopen. Resultatet av elevenes forskning og egne tanker samt konklusjoner finner du her i denne spennende utstillingen. Stor takk til elevene og alle involverte. Vi håper at mange tar seg tid til å sette seg inn i et stykke norsk krigshistorie som ikke må gå i glemmeboken.’