Møt kuratorene for Lofoten internasjonale kunstfestival 2017

Tid: fredag 30. september kl 19:00
Sted: Polarmuseet i Tromsø, Søndre Tollbugate 11, 9008 Tromsø

Lofoten internasjonale kunstfestival – LIAF er en av de viktigste begivenhetene på kunstområdet i regionen. Neste LIAF åpner 1. september 2017 og vil bli kuratert av Heidi Ballet og Milena Høgsberg. Som en del av forarbeidet til festivalen besøker Ballet og Høgsberg kunstnere og organisasjoner i Nord-Norge.

Fredag 30. september inviterer LIAF i samrbeid med Polarmuseet/Tromsø Museum – Universitetsmuseet til en samtale med kuratorene, der de vil presentere seg selv og prosjekter de har arbeidet med, og dele noen av sine tanker om LIAF 2017.

Heidi Ballet er frilanskurator med svært bred erfaring fra arbeid med biennaler og utstillinger i Europa og Asia, hun er basert i Berlin og Brussel. Milena Høgsberg er seniorkurator ved Henie Onstad Kunstsenter, der hun har laget en rekke store utstillinger og prosjekter de senere år.

Mer om kuratorene

Heidi Ballet
er en frilanskurator basert i Berlin og Brussel. Hun er kurator for en serie satellitt-utstillinger ved Jeu de Paume, Paris og CAPC, Bordeaux, som inkluderer separatutstillinger av Edgardo Aragon, Guan Xiao, Patrick Bernier og Olive Martin og Basim Magdy. Ballet arbeider også med den kommende, forskningsbaserte utstillingen The Morality Reflex, som åpner ved CAC Vilnius i september 2016. Hun kuraterte 2015-utgaven av Brussels Cologne Contemporaries og Let the Body be Electric, Let There be Whistleblowers, sammen med Anselm Franke, ved Dan Gunn Gallery, Berlin (2014). Fra 2013 til 2015 arbeidet hun som researchkurator for utstillingen After Year Zero, som ble vist ved Haus der Kulturen der Welt, Berlin (2013) og Warsaw Museum of Modern Art (2015). Hun var kuratorassistent for Taipei Biennalen 2012, Modern Monsters, Death and Life of Fiction.

Milena Høgsberg
er seniorkurator ved Henie Onstad Kunstsenter (HOK), Oslo, der hun har kuratert separatutstillinger med Torbjørn Rødland, Lea Porsager, Pia Rönicke, Ann Cathrin November Høibo og Omer Fast, samt gruppeutstillingen Arbeidstid, med den tilhørende publikasjonen Living Labor. Hun var medkurator for Yayoi Kusama: In Infinity (2016) og Human Space Machine: Stage Experiments at the Bauhaus (2014). Høgsberg har vært redaktør for publikasjonene Josef Albers: No tricks no twinkling of the eyes (2014), Bauhaus in Norwegian (2014) og Shaped by Time (2012). Ved HOK initierte hun et treårig prosjekt om utstillingsarkiver, A Pendaflex for the Future, et residency for kuratorer som har til hensikt å få skrevet mer om historiske utstillinger og bidra til ny kuratorisk kunnskap. Hun arbeider for tiden med en gruppeutstilling som undersøker virtualitet og materialitet, medkuratert av Alex Klein, som åpner ved HOK i Februar 2017 og senere vises ved ICA, Philadelphia.

Les mer om LIAF