Sted
Rana bibliotek
Fra
01. feb 2018
Til
01. feb 2018

Bilde: Fra panelsamtalen «Kunstens plass på Mo», Rana bibliotek, februar 2018. Foto: NNKS

PANELSAMTALE OM KUNST PÅ RANA BIBLIOTEK

Nordnorsk kunstnersenter har startet en kunstnerisk tilstedeværelse i Mo i Rana for å være med å løfte kunstens plass i Nordlands nest største by. I fjor høst åpnet det første prosjektet med Robert Johanssons skulptur Mikado utenfor Ungdommens hus. Nå fortsetter vi programmet med en panelsamtale om kunst i byrom, og et samtidsaktuelt kunstprosjekt av koreograf Mette Edvarsen med levende bøker på biblioteket.

KUNSTENS PLASS PÅ MO
Torsdag 1. februar fra klokka 18:00
Introduksjon til kunst i ulike byrom og panelsamtale

Kort presentasjon om kunstprosjekter i byrom av Karolin Tampere v/Nordnorsk Kunstnersenter.
Introduksjon til filmprosjekt om kunst på Mo av Farooq Isam Qasim i samarbeid med skuespiller Sven Henriksen.

Panelsamtale med ordstyrer Svein Ingvoll Pedersen fra Nordnorsk kunstnersenter og paneldeltagerne Hilde Rokkan (v/ Rana kommune), Kristine Rønning (rektor v/Rana Kulturskole), Rita Jørgensdatter (Biblioteksjef v/Rana bibliotek), Eva Sundsvold v/ Rana kunstforening og Sven Henriksen (skuespiller).

LÅN EN LEVENDE BOK
Det levende bok-prosjektet Time has fallen asleep in the afternoon sunshine er utviklet av kunstner og koreograf Mette Edvardsen, og tar besøkende i biblioteket med på en leseropplevelse helt utenom det vanlige. Tre utøvere har lært seg hver sin bok utenat, og vil tilbringe tre dager på Rana bibliotek. Her kan besøkende velge en bok de vil lese, og den levende boken tar leseren sin med til et sted i biblioteket, eller en annen plass, mens de resiterer sitt innhold. Les mer her

Prosjektet ble første gang fremført i 2010 og siden den gang har det blitt vist internasjonalt i 20 ulike byer. Nå er det blitt en samling på over 50 boktitler – på engelsk, norsk, nederlandsk, arabisk, fransk, tysk, polsk, gresk, og estisk.

Lesningene foregår 1., 2. og 3. feb. i bibliotekets åpningstider.
De begynner hver halvtime og varer en halv time. Bøker som blir lest er «Elskeren» av M. Duras, «Pianolærerinnen» av E. Jelinek og «Hakkepølsa» av T. Lindgren.
Medvirkende: Kristine Øren, Mari Matre Larsen, Marit Ødegaard.
 Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

Panelsamtalen og Time has fallen asleep in the afternoon sunshine er en del av en serie kunstprosjekter som Nordnorsk kunstnersenter vil gjøre i Mo i Rana i løpet av de neste to årene.