I desember utlyste NNKS to produksjonsstipender til kunstnere som vil realisere prosjekter i Mo i Rana. Stipendet består av delegerte midler fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH). De to kunstprosjektene vil være del av kunstnersenterets arbeid med prosjekter og utstillinger i Nord-Norge.

Robert Johansson (f. 1977, Grums, Sverige) bor og arbeider i Oslo. Han jobber blant annet med skulptur, installasjon og fotografi, og naturen er et gjennomgangstema i arbeidene hans. Han utforsker romlighet flater og teksturer i samspill med referanser fra kultur, språk, industri og historie. På Mo vil han ta utgangspunkt i sentrale institusjoner på stedet, og produsere en installasjon som går i dialog med omgivelsene.

Hannah Mjølsnes (1987, Trondheim) og Michael Leisz (Los Angeles) er en kunstnerduo som jobber sammen om video- og lydinstallasjoner. Arbeidene deres dreier seg om menneskelige relasjoner til naturlige og digitale materialer, landskap og prosesser. De skal jobbe med opptak fra Svartisen og Engebreen, og resultatet skal formidles til lokalpublikummet på Mo.