Hvert år utlyses Nordland fylkes reisestipend til billedkunstnere og kunsthåndverkere i fylket. Formålet er å stimulere til videreutvikling innenfor fagområdene gjennom studiereiser utenfor Norge. Reisene kan innebære å oppsøke andre kunstnere med relevant praksis for å lære, eller besøke biennaler, museer eller andre arenaer for å finne inspirasjon og videreutvikle seg kunstnerisk. Uansett kan det være av stor betydning for kunstnerne å få muligheten til nærkontakt med et internasjonalt fagmiljø.

Nordnorsk kunstnersenter fungerer som sekretariat for ordningen på oppdrag fra Nordland fylkes kommune. I år ble 130 000 fordelt på fem søkere:

Emma Gunnarsson er billedkunstner bosatt på Skrova. Hun er tildelt 20 000 for en reise til Japan for et opphold ved Tsukuba Art Center TAC.

Grethe Irene Einarsen er billedkunstner og fotograf bosatt i Narvik. Hun er tildelt 20 000 for en reise til Paris Photo, en stor internasjonal kunstmesse dedikert til fotografi som medium.

Grethe Winther-Svendsen er billedkunstner/kunsthåndverker og keramiker bosatt i Svolvær. Hun er tildelt 30 000 for en reise til Barcelona, der hun blant annet skal oppsøke Museo Internationale delle Ceramiche in Faencza.

Heidi Kristiansen er glasskunstner bosatt i Henningsvær. Hun er tildelt 35 000 for en studiereise og arbeidsopphold i Paris, der hun skal besøke den anerkjente glasskunstneren Jeremy Maxwell Wintrebert for å videreutvikle sin egen praksis.

Ingrid Larssen er kunsthåndverker fra Stokmarknes. Hun er tildelt 25 000 for en studiereise til Egilsstadir på Øst-Island, for å jobbe videre med sine tekstilarbeider i ull.

 

Illustrasjonsfoto: Emma Gunnarssons Atlas.