Deltakende kunstnere i Mentorprogrammet 2018-2019

NNKS driver en løpende mentorordning for nyutdannede kunstnere

Deltakende kunstnere i Mentorprogrammet 2018-2019

Hannah Mjølsnes, Current, 3 kanals lyd og videoinstallasjon, i samarbeid med Mike Leisz.

Hannah Mjølsnes (1987) lager stedsspesifikke installasjoner og performance som belyser  materialer som gjerne omtales som ikke-levende; mineraler, metaller, planter og landskapet selv. Hun bruker video til å studere og skape et forhold til subjektet, og dette blir til lyd og videoinstallasjoner med prosjeksjoner i stor skala. Arbeidene tar form som et sted der det er mulig å tenke på disse materialene som subjekt, som opphav til mytologi, og deres påvirkning på oss. Hun gjør også stedsspesifikke teserveringer av ni utvalgte planter som en del av kollektivet The Nine Herbs Charm. Mjølsnes har stilt ut på Podium (Oslo), Louise Dany (Oslo) og Human Resoursces Los Angeles (LA).

 

Thea Meinert, Ware (2017), installasjon
Fra utstillingen EXIT – MFA graduation show Trondheim Kunstmuseum, Gråmølna
Foto: Reidun Synnøve Gravelseter

Thea Meinert (f.1989) har en master i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim og Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hun arbeider hovedsakelig med skulptur og installasjon, og med et vidt spenn i materialer, teknikk og form. I 2017 var hun artist-in-recidence på Surnadal Billag og Rake Visningsrom med påfølgende utstillinger begge steder. Våren 2018 har hun stilt ut på Galleri Blunk og Galleri Kit i Trondheim, og har kommende utstillinger i Galleri Kronborg i Bergen og Kunsthall15 i Trondheim.

 

Camilla R. Nicolaisen, Måsekasse, Tromsø Kunstforening. Photo: Camilla R. Nicolaisen

Camilla Nicolaisen er billedkunstner kunstner, opprinnerlig fra Lofoten og nå bosatt i Tromsø, Norge. Hun har sin bachelorgrad i keramikk fra Kunsthøgskolen i Bergen, og en mastergrad i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø. For tiden har hun et studio på Kysten-Tromsø Fylkeskultursenter; og er medlem av kunstgruppene «Tromsø Tegneklubb», «Open Out» og «Queer Ecology», – en forskningsgruppe med kunstnere og utøvere fra andre fagfelt som arbeider med økologi med utgangspunkt i queer tenkning. Hennes kunstneriske praksis omfatter keramiske strukturer, lydverk, medisinske planter, tegninger og installasjoner med materialer fra naturen. Nicolaisen arbeider med tematikk som berører arts overskridende tilknytning, for å markere nødvendigheten av å gå utover natur kultur dikotomien. I sitt arbeid ønsker hun å utforske hvordan grunnleggende nedarvet kunnskap kan tilbakeføres til det moderne liv samt hvordan lokal kunnskap har funnet måter å fortsette på den globaliserte, kapitalistiske verden. Mer generelt utfordrer hennes arbeid også noen av de dominerende fortellingene knyttet til kolonisering, kjønnsnormer, normkritikk og forbrukersamfunnet.

 

Ananda Serné, Echoists of the Takase River, video still, 2016

Ananda Serné er bosatt i Stavanger. Hun har en MA i kunst fra Iceland University of the Arts, Reykjavík. Gjennom bevegelige bilder, fotografi, tekstiler og tekst utforsker hennes praksis former for sensorisk (dis)orientering, samt ulike måter å oppleve bestemte landskap; både kognitivt og intuitivt. Et utvalg av separat/gruppeutstillinger og visninger inkluderer: Høstutstillingen, Kunstnernes Hus, Oslo; Studio 17, Stavanger; Tenderflix International Film and Video Prize, Tenderpixel, London; Gerdarsafn Kópavogur Art Museum, Iceland; Antimatter Media Art, Canada and Stuttgarter Filmwinter, Tyskland. Hun har hatt kunstneropphold ved Villa Ruffieux i Sveits og Asahi AIR i Japan.

Les mer om Mentorprogrammet ved NNKS her