Sted
Rana bibliotek
Fra
24. apr 2018
Til
24. apr 2018
Detaljer
18:00

Kunstens plass på Mo, del to

I anledning nedmonteringen av Robert Johanssons skulptur Mikado i Jernbaneparken på Mo inviterer Nordnorsk Kunstnersenter til et nytt arrangement på Rana bibliotek. Her vil det blir presentasjon av nye spennende kunstprosjekter som vil finne sted i kommunen i nær framtid.

Mari Nordsteien fra Polarsirkelen videregående skole skal presentere arbeidet med kunstprosjekter i det nye skolebygget. Hun vil fokusere på arbeidet til kunstneren Shwan Dler Qaradaki som finner sted i TIP-bygget. Hun vil også si litt om de andre kunstprosjektene som er planlagt på skolen, samt fortelle om sammensetningen av komiteen som har jobbet med oppdraget. Nordsteien er avdelingsleder for Kunst Design Arkitektur ved Polarsirkelen videregående skole og har vært faglærer innenfor fagområdet i mange år.

Deretter vil man få møte billedkunstner Aleksander Johan Andreassen, som er invitert av NNKS til å gjøre et prosjekt for Mo med oppstart høsten 2018. Andreassen vil i samtale med Karolin Tampere fra NNKS fortelle om sitt arbeid med utgangspunkt i filmen Strim og koble dette til det nye kunstprosjektet som er under planlegging. Vi viser også hans kortfilm Strim, som vant Gullstolen for beste norske kortfilm under Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2017.

Aleksander Johan Andreassen er kunstner og filmskaper. Han er født og oppvokst i Bodø og bor i Oslo. Han jobber hovedsaklig med film og videoinstallasjoner, og er i tillegg involvert i ulike samarbeidsprosjekter innenfor kunst, film og scenekunst. Han har sin utdannelse fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Konstfack i Stockholm. Aleksander har vist sine arbeider i utstillinger og på filmfestivaler i inn- og utland.

Om kortfilmen Strim:
Sigrid leter etter katten sin, Liv. Under letingen blir Sigrids indre monolog til en ytre, i både handling og bevegelse. Hun kolliderer, og ledes videre i møte med sitt lokalsamfunn. Strim er filmet i Groruddalen i to uker i juli 2016. Sigrid spilles av dansekunstner Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas.

Bilde: Stillbilde fra Strim av Aleksander Johan Andreassen