På tokt med forskningsskip

Nordnorsk kunstnersenter sender to kunstnere på tokt med forskningsskipet R/V Helmer Hanssen i Lofoten/Vesterålen i perioden 16.6.-27.6.2018.

Sted
På forskningsskipet FF Helmer Hansen
Fra
15. jun 2018
Til
27. jun 2018

R/V Helmer Hanssen på vei til kai like nord for Tromsøbrua. (Foto: Trine Holm Larsen). uit.no

Toktet foregår i samarbeid med UiT – Norges arktiske universitet og andre forskningsinstitusjoner. Det gir en kunstner mulighet til å seile med forskningsskipet R/V Helmer Hansen, sammen med 28 forskere og mannskap. Skipet seiler tur-retur Tromsø-Vesterålen/Lofoten i perioden 15.6.-27.6.2018. Hovedfokuset for dette forskningstoktet er undersøkelser i form av innsamlinger og observasjoner knyttet til Raudåte (Calanus finmarchicus), som er en av de viktigste næringskildene til en rekke fisker og dyr i havet.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med UiT-Norges arktiske universitet og deres prosjekt «Sea Patches – Zooplankton patchiness in the ocean». Mer om «Sea Patches» her

I 2018 sender Nordnorsk Kunstnersenter kunstnerne Helene Førde og Marcellvs L.

 

Praktisk informasjon      

Programmet vil i første omgang løpe over to tokt, med en årlig utlysning. Vi søker etter motiverte kunstnere med interesse for havforskning og som forventes å være selvstendige og selvdrevne i sine prosjekt. Det vil ikke bli lagt opp til et eget program for kunstnerisk aktivitet på båten, men kunstneree vil inngå i de daglige rutinene som også forskerne og mannskapet er underlagt.

NNKS støtter kunstnerens reise tur-retur Tromsø og kost er dekket under hele toktet. Neste søknadsfrist utlyses i slutten av 2018. Ved spørsmål ta kontakt med karolin@nnks.no