Nordland fylkeskommune utlyser sitt reisestipend for billedkunstnere og kunsthåndverkere hvert år.
Det er Nordnorsk kunstnersenter som administrerer ordningen, noe du kan lese mer om her.

Formålet med stipendet er å stimulere til faglig videreutvikling gjennom studiereiser utenfor Norge. For de mange aktive kunstnerne i fylket er det av stor betydning å kunne reise ut for å søke ny kunnskap, eller for å jobbe med prosjekter som relaterer seg til et bestemt sted.

For reiser som skal gjennomføres i 2019 har 130 000,- blitt fordelt på tre søkere:

Ingunn Milly Hansen (kunsthåndverker, Bodø) er tildelt 30 000,- for en reise til London for å se utstillingen med Anni Albers – en pionér i europeisk tekstilkunst –Tate Modern, og til Belgia for å se den viktige biennalen for tekstilkunst the International Textile Exhibition i Haacht.

Mette Paalgard (kunsthåndverker, Henningsvær) er tildelt 40 000,- for en reise til New York og Vermont. Her ønsker hun å besøke glassblåsere og verksteder som JMB Glass, Borealis Studios og Urban Glass, samt utstillinger som kan være relevant for hennes praksis. Paalgard vil bruke reisen for å videreutvikle sitt arbeid med skulpturell glasskunst.

Espen Tversland (billedkunstner, Brønnøysund) er tildelt 60 000,- til en seilekspedisjon til Arktis, for å gjøre research til et prosjekt rundt polarhistorie. Prosjektet vil ta form som monotypi, animasjon og film.

 

Komiteen for Nordland Fylkes Reisestipend for Billedkunstnere og Kunsthåndverkere har denne gangen bestått av Marit Landsend (Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge), Trygve Luktvasslimo (Nord-Norske Bildende Kunstnere) og Torill Østby Haaland (Nordnorsk kunstnersenter).