I samarbeid med Helgeland Museum har Nordnorsk kunstnersenter gleden av å presentere Signe Johannessens utstilling «Hamløperne» i Mosjøen. Utstillingen vises ved Jacobsenbrygga som del av Festspillene i Helgeland som åpner 29. juni.

Kunstneren Signe Johannesen hadde deler av oppveksten sin på Alstahaug og i Mosjøen. I dag er hun en internasjonalt profilert kunstner med base på Gnesta utenfor Stockholm. Sommeren 2024 kommer hun tilbake til gamle trakter med utstillingen «Hamløperne» som ble vist på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær fra november 2023 til januar 2024.

I både liv og virke er Signe Johannessen opptatt av vårt sammenvevde forhold til andre arter, og hvordan spekulasjon og lek kan skape et frirom for å forestille seg nye måter å være i verden på. I utstillingen «Hamløperne» danner blant annet et underlig arkeologisk benfunn og oppdagelser i et museumsarkiv med utstoppede dyr, grunnlaget for en videre kunstnerisk utforskning der både enhjørninger, varulver og andre hybride kropper kan tre frem.

Foto stillbilde fra filmen «Pray Prey»