Hvilket samfunn i Bodø ønsker du deg for framtida? Send din mening til høringsspill innen 1. september - både i tekst og gjennom bilder.
Bodø kommune inviterer deg til å sende visuelle innspill: tegninger, foto, grafikk, maleri, skisser osv. Visuelle innspill vil kunne gi presise ideer, visjoner og kommentarer til Bodøs framtid. Samtidig er det med på å utvide ytringsrommet og innbyggerinvolveringen i kommunen, og på den måten ivareta grunnleggende prinsipper i samfunnsplanen og all offentlig planlegging.
De visuelle innspillene behandles på samme måte som de skriftlige; kommuneadministrasjonen gjennomgår det innsendte materialet, som også legges ved den politiske saken når denne oversendes bystyret i slutten av september.
Å gi visuelle innspill sidestilles med skriftlige eller muntlige innspill i høringsperioden. Det følger derfor ingen honorar eller vederlag ettersom dette ikke er å regne som en offentlig anskaffelse, men som en offentlig ytring i forbindelse med utforming av kommuneplanens samfunnsdel.
Det stilles ingen krav til formell bakgrunn til innsender. Det er mulig å sende inn tidligere arbeider og skisser fra andre prosjekter, så lenge det er relevant for samfunnsplanens formål.
Høringsfristen er 1. september 2024.
11. september inviterer Bodø kommune i samarbeid med KORO, Bodø Næringsforum, Koch Eiendom, Molobyen og Fabric+ til konferansen Attraktive Arktis. Målet med konferansen er å utforske hvordan kunst kan skape attraktive steder, arktiske byrom, bygulv, og urbane kvaliteter i byer med begrenset befolkningsutvikling.
Les mer om konferansen, utfyllende program, samt hvordan du melder deg på HER og HER.
Konferansen er relevant for alle som er interessert i by- og stedsutvikling, som:
Attraktive Arktis retter søkelyset mot:
Påmeldingsfrist: 1. september 2024
Les mer om konferansen, utfyllende program, samt hvordan du melder deg på HER og HER.
Har du en avtale om utstilling eller et temporært prosjekt med en kunstinstitusjon i Norge?
Da kan du søke på prosjektmidler til prosjektet ditt.
Søknadsfrist: 30 august kl. 13
Søknaden sendes inn HER
Alle retningslinjene for ordningen kan du lese HER
Formål med ordningen
• å gi profesjonelle kunstnere i det visuelle kunstfeltet bedre vilkår i arbeidet
med utstillinger og andre formidlingsprosjekter
• å heve kvaliteten og styrke profesjonaliteten i offentlig visning av kunst i
kommuner og fylker i hele landet
Hva kan det søkes om tilskudd til?
Utstillinger og andre formidlingsprosjekter.
Ordningens målgruppe er profesjonelle kunstnere som bor og/eller virker i Norge og som har fått tildelt utstillingsplass og/eller skal gjennomføre et formidlingsprosjekt ved en kunstinstitusjon.
Kunstsentrene i Norge (KiN) forvalter og står som eier av ordningen. De administrerer og tildeler midlene. Nordnorsk kunstnersenter formidler informasjon om ordningen og vil være behjelpelig med å svare på spørsmål.
Kunstsentrene i Norge (KiN) er en landsdekkende medlemsforening for landets 15 regionale kunstsentre
Lofoten internasjonale kunstfestival - LIAF søker utstillingsverter til utstillingsperioden 20. september til 20. oktober.
Festivalen byr i år på et rikt utstillingsprogram bestående av 25 kunstnernavn fra ulike deler av verden, og vil avholdes i Svolvær. Vi søker flere utstillingsverter som vil jobbe etter oppsatt turnus med 5-6 arbeidsager i uken under festivalens forløp.
Høres dette interessant ut? Send oss en CV og en kort søknad til innen 20. august 2024.
Nordnorsk kunstnersenter utlyser hvert år reisestipend for kunstnere som bor og arbeider i Nordland. Formålet med ordningen er å legge til rette for at kunstnere skal kunne oppsøke nye fagmiljøer, enten nasjonalt eller internasjonalt. Utlysningen skjer på oppdrag fra Nordland Fylkeskommune. For reiser i 2024 har sju Nordlandskunstnere blitt tildelt reisestipend.
Linn Rebekka Åmo fra Bodø får kr 30 000 til en reise til Kirsten Kjærs museum i Danmark, hvor hun skal ha et residency-opphold og utforske mulighetene for å kombinere tekstil og keramikk i større skulpturelle arbeider.
Elin Már Øyen Vister fra Røst får kr 30 000 til en reise med tog til Bern i Sveits, for et ukes opphold ved Universitetet i Bern. Her vil hun blant annet samle materiale fra arkiver innen dyrepsykologi som befinner seg der, samt presentere sitt eget kunstneriske forskningsarbeide om fuglefjellet på Vedøya.
Sylvia Henriksen fra Kabelvåg får kr 30 000 til en studietur gjennom Europa, hovedsakelig med tog. Hovedmålet er Kunstbiennalen i Venezia, med flere stopp underveis for å besøke ulike arenaer som er relevant for hennes egen praksis, som for eksempel The International Triennial of Textile Arts i Ungarn.
Harriet Normann fra Bodø får kr 25 000 til en reise til Japan for å videreutvikle sitt arbeid med kull som materiale, blant annet inspirert av kunstneren Koji Yamamoti. Grethe Irene Einarsen får kr 25 000 for en reise og opphold til Bergen for å fordype seg i og kunne produsere arbeider innen teknikken fotopolymer ved Trykkeriet.
Astrid Ardagh fra Engeløya får kr 18 000 til reiser til ulike filmfestivaler i Norge og internasjonalt, for å knytte kontakter og presentere sin nye kortfilm «Har du sett ho».
Yngve Henriksen fra Svolvær får kr 25 000 til en reise for å følge i fotsporene til sin store inspirasjonskilde Anna Eva Bergmann. Turen går til Frankrike: Paris, Antibes og Normandie; steder som var viktige i Bergmanns kunstneriske utvikling, og som har flere samlinger hvor hun er representert.
Lørdag 18. november fra 12-14 kan barn mellom 8 og 12 være med å utforske dyrelignende kreasjoner sammen med kunstneren Signe Johannessen. Påmelding kreves.
Til utstillingen "Hamløperne", som åpner på Nordnorsk kunstnersenter fredag 17. november, har Signe Johannesen blant annet vært opptatt av barnets blikk og viktigheten av lek og utforskning. Sammen med en gruppe med 10 år gamle jenter, har hun utviklet et verksted der barn kan være med å lage kreasjoner der de selv kan skape seg om til et annet vesen. Kanskje du har lyst til å lage klør som på en bjørn, hale som på en hest, eller horn som på en enhjørning?
Begrenset antall plasser.
Påmelding sendes til janna@nnks.no